Fine Food general

Bio De Trog Pur Pain

Organic Bakery De Trog ( Pur Pain ) este prima brutărie belgiană mare care a obținut eticheta neutră în CO2, care atestă angajamentul său puternic și filozofia corporativă sustenabilă.

Ca rezultat al procesului de ecologizare atent gândit, De Trog a reușit să-și neutralizeze emisiile de CO2 cu 1.372 de tone în doar trei ani. Acest lucru este cu atât mai remarcabil având în vedere că volumul total al productiei  a crescut cu 15% în această perioadă.

Creșterea continuă a gradului de conștientizare și mobilizarea tuturor angajaților pentru a contribui activ la realizarea unui mediu de afaceri ecologic, neutru din punct de vedere al CO2 s-a dovedit crucială.

CREȘTEREA CONȘTIENTĂRII ANGAJATILOR

Pentru a atinge acest obiectiv, cu sprijinul întregii companii, De Trog a conceput și implementat o mulțime de puncte de acțiune. Creșterea continuă a gradului de conștientizare și mobilizarea tuturor angajaților pentru a contribui activ la realizarea unui mediu de afaceri ecologic, neutru din punct de vedere al CO2 s-a dovedit crucială în acest cadru. Oprirea sistematică a PC-urilor, a aparatelor electrice, a iluminatului și a liniilor de producție, combinată cu o utilizare substanțial redusă a aparatelor de aer condiționat și o abordare mai conștientă a problemelor de mobilitate au deschis calea pentru aceste rezultate bune într-un timp foarte scurt.

LIMITAREA EMISIILOR DE CO2

Un efect de accelerare, care a ajutat la neutralizarea unei treimi din emisiile măsurate, a fost realizat cu investiții substanțiale în transformarea clădirilor și birourilor în infrastructură verde (izolare în conformitate cu cele mai înalte standarde, trecerea la iluminat cu LED) și abordarea și reducerea surselor majore. de emisii de CO2, cum ar fi utilizarea lichidului de răcire și a aerului comprimat.

De Trog Zonnepanelen Înverzirea

Următorul pas a fost o investiție substanțială în panouri solare și tehnici de recuperare pentru a utiliza căldura reziduală a cuptoarelor noastre în altă parte a incintei. În această perioadă, am făcut o trecere completă la electricitate verde. Acum folosim și apa de ploaie în scopuri sanitare și am redus impactul materialului nostru de ambalare. Prin optimizarea încărcării camioanelor și rutelor noastre, am reușit, de asemenea, să reducem numărul de transporturi.

O ALEGERE CONSTIENTĂ PENTRU MESTERUL TRADIȚIONAL

Pentru a fi certificat ca brutărie ecologică, trebuie să respectăm o serie de reguli stricte privind materiile prime și procesul de preparare. Pâinea noastră organică artizanală este făcută din cereale care sunt cultivate în sol pur, curat, , fără a utiliza pesticide chimico-sintetice sau îngrășăminte. A fi organic implică mult mai mult decât simpla aderare la un set de reguli. Este un ideal care a fost rezumat în patru principii: ecologie, sănătate, îngrijire și corectitudine. Aceste principii sunt combinate într-o viziune asupra producției alimentare pe care o susținem, în care sustenabilitatea ecologică, socială și economică merg mână în mână.

RESPONSABILITATEA ECOLOGICĂ CORPORATIVĂ

Responsabilitatea ecologică corporativă a lui De Trog este evidențiată și în investițiile sale în proiecte de reducere a emisiilor de CO2 în alte părți. Aprovizionarea cu apă sigură (fântâni cu apă potabilă) din Eritreea este un exemplu în acest sens. Proiectul prevede instalarea de fântâni sigure și igienice cu apă potabilă. Acest lucru ajută la oprirea defrișărilor, precum și a eroziunii care rezultă. Câștigurile suplimentare includ reducerea bolilor cauzate de consumul de apă contaminată și reducerea emisiilor de monoxid de carbon la fierberea apei contaminate.

În cele din urmă, De Trog și-a unit forțele cu organizația de conservare a naturii Natuurpunt, eliberând bugetul pentru plantarea unei păduri (numită Pădurea De Trog). Această campanie a avut loc în primăvara anului 2020. O a doua campanie de plantare va avea loc în toamna anului 2022. Un hectar de pădure înseamnă o reducere de CO2 cu 9 tone!